torstai 24. huhtikuuta 2014

Asunto 5

Nyt on tarjolla upea mahdollisuus päästä asumaan historiaa henkivään teollisuus miljööseen, upeaan ullakkoloftiin lähelle Hämeenlinnan keskustaa. As Oy Poltinahon Pumadan suurin asunto on vielä kaupan. Neliöitä ullakkohuoneistossa on 63, mutta asunto on reilusti neliöitään suurempi, sillä kaltevien kattojen takia huoneistoalaksi lasketaan vain se osa, jossa huonekorkeus ylittää 160 cm. Tämän lisäksi huoneistolle kuuluu kylmää ullakkoa, joten säilytystilasta ei tarvitse tinkiä!


Huoneistossa on alkovi, avokeittiö ja tilava, avara olohuone. Huoneiston kruunu on parveke, josta aukeaa näkymä sisäpihalle ilmansuuntana lounas, joten keväästä syksyyn asunnossa on yksi huone lisää. Parveke on mukavasti vanhan leipomon savupiipun suojassa. Savupiippu on suojeltu osa rakennuksen julkisivua, joten se tulee säilyttämään rakennuksen omaleimaisen menneisyyden myös rakennuksen remontin valmistuttua.


Parveke savupiipun suojassa. (Kuva: Arcare Oy)



Ruokailutilaan mahtuu suurempikin porukka pöydän ääreen. (Kuva: Siltanen & Sandberg)

Ruokailutilasta on käynti parvekkeelle (Kuva: Siltanen & Sandberg)

Huoneiston sisätiloissa tullaan käyttämään Pumadan remontissa purettuja tiiliä. Vanhoilla tiilillä verhoiltu päätyseinä suurine ikkunoineen tulee olemaan huoneiston katseenvangitsija ja luo loftiin perustan esimerkiksi rouhealle industrial tyyliselle sisustukselle, jossa on läsnä aidot materiaalit. Tiiliseinä sopii myös modernin, urbaanin kaupunkiasunnon ilmeeseen. Tässä asunnosta löytyy ainekset ainutlaatuiseen kotiin.


Olohuoneen katseenvangitsija on upea tiiliseinä. Huoneistossa on myös suuret päätyikkunat. (Kuva: Siltanen & Sandberg)

Sijainniltaan tämä koti on unelma, lähellä keskustaa ja ostosmahdollisuuksia, kuitenkin erittäin omaleimaisessa ympäristössä Poltinaholla, ja omassa rauhassaan vanhojen tiiliseinien suojissa ullakolla. Kiveneheiton päässä on myös Ahveniston ulkoilumaastot, joten luontokin on lähellä.

Toinen näistä ylimmän kerroksen lofteista on jo varattu, joten tilaisuutta päästä asumaan tähän uniikkiin ullakkohuoneistoon ei kannata hukata!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti